fbpx

7 motive pentru a-ți califica angajații

Calificare profesionala

Astăzi, formarea profesională continuă este o necesitate deoarece piața muncii evoluează în mod continuu, iar economia are nevoie de angajați calificați în toate domeniile.

Prin cursurile de formare profesională, o persoană își completează sau înlocuiește educația inițială. Adulții care participă la astfel de programe își perfecționează în primul rând aptitudinile și cunoștințele, dar totodată participă la dezvoltarea socio-economică și culturală.

Calificarea profesională a angajaților a fost și rămâne o problemă permanentă a angajatorilor. Orice angajator ar trebui să aibă în echipa sa, persoane calificate în domeniul în care a contractat o lucrare. Pentru a presta servicii de calitate, angajatorii trebuie să fie deschiși cu privire la oportunitatea de a-și califica angajații la locul de muncă prin furnizori autorizați de formarea profesională.

Iată câteva motive reale pentru care este necesar ca angajatorii să-și califice angajații:

1. Creșterea competitivității companiei – având angajați mai bine pregătiți, organizația va avea un avantaj real în fața concurenței.

2. Creșterea productivității companiei – specializarea și perfecționarea angajaților va crește productivitatea muncii, prin punerea în aplicare a noțiunilor teoretice și practice învățate la cursuri, deci aceștia vor lucra mai repede și mai bine.

3. Modificarea funcției angajatului – după absolvirea unui curs angajatului i se poate modifica funcția potrivit noii calificări dobândite, astfel că angajații mai bine pregătiți vor putea avansa în carieră în cadrul organizației.

4. Angajați calificați în domeniu – un client care constată că firma la care a apelat lucrează cu angajați calificați în domeniul serviciului solicitat, va fi convins că a făcut cea mai bună alegere în privința executării lucrării contractate.

5. Adaptabilitatea angajaților – angajații se pot adapta mai rapid la cerințele tot mai dinamice din câmpul muncii și pot prelua inițiativa rezolvării unei sarcini, fără a aștepta alte dispoziții.

6. Persoane motivate și inovative – angajații au un sentiment de auto-împlinire și realizare, aceștia se vor transforma în persoane motivate și vor avea o siguranță de sine mai mare în luarea deciziilor în domeniul lor de activitate. De multe ori, asemenea angajați vin cu idei inovatoare în activitatea pe care o desfășoară.

7. Un mare plus pentru participarea la licitații – companiile  care participă la licitații au un atu important, dacă angajații sunt calificați în domeniu, în raport cu ceilalți participanți.

Pentru ca o firmă să obțină rezultate comparabile cu acelea ale companiilor internaționale, are nevoie să își instruiască permanent angajații, asigurând și întărirea relațiilor dintre angajați, comunicarea internă, lucrul în echipă și antrenarea angajaților în dezvoltarea instituției la care lucrează.